Японски техники за справяне със стреса и безпокойството

Стресът в нашето ежедневие вреди сериозно както на личния живот, така и на здравето.

Съществуват многобройни начини за справяне с него – разходки сред природата, йога, медитация, спорт, но за повечето от тях е нужно време и търпение. За да поддържате нормални нивата на стреса, ще споделим с вас една проста японска техника за отпускане. Тя възвръща енергийния баланс в тялото, като същевременно облекчава физическата и емоционалната болка.

Съществуват различни начини за справяне със стреса и предпазване от него, преди да се е превърнал в по-сериозен проблем.

Добре е да се научите да го контролирате, за да поддържате нивата му в здравословни норми. Стресът се превръща в хронично нарушение, когато го подцените. Тогава се изисква лечение с лекарства и терапия. Преди да започнете, трябва да знаете, че всеки един от пръстите на ръцете е свързан с различна емоция и поведение. Техниката изисква да използвате едната си ръка, за да упражните натиск върху пръст на другата ръка. Така се работи върху желаната емоция.

Ще можете да усетите промяната, когато притискате всеки един от пръстите.

Ето бърз преглед на емоциите, които са свързани с отделните пръсти:

  • Палец: помага за справяне с емоции като безпокойство и тревога.
  • Показалец: помага да се справите с чувството за страх.
  • Среден пръст: контролира гнева и възмущението.
  • Безименен: този пръст е свързан с преодоляване на емоции като тъга и депресия, той ще ви помогне да бъдете по-решителни.
  • Кутре: облекчава тревожността и засилва оптимистичната настройка.

Тази проста японска техника за отпускане използва понятия от традиционната медицина, но ги интегрира към лесни упражнения, които можете да правите сами у дома. Тя е удивителна. Предоставя ви лесен начин за постигане на баланс – умствен, физически и дори на духовно ниво. Тя е форма на самоосъзнаване, релаксация и хармонизиране на ум и тяло.


Още тайни за дълголетието и начинът, по-който японците успяват да го постигнат, можете да научите в книгата “Защо японците живеят 100 години”.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *