Кой от шестте типа мъже си ти?

Социално-сексуалната йерархия разделя мъжете на шест различни категории в зависимост от техния архетип:

АЛФА

Алфа-мъжете са лошите момчета. Те са естествени лидери, изключително уверени, мачо мъже, доминиращи, харизматични и леко агресивни. Често са високи и красиви и обичат да казват на другите какво да правят, тъй като това подхранва егото им. Жените ги намират за изключително привлекателни, а другите мъже се вдъхновяват от тях. Алфите са силно социални и се чувстват привлечени от покорни жени. Президентът на САЩ Доналд Тръмп е може би най-добрият пример за алфа-мъж.

БЕТА

Бета-мъжът е един от най-популярните типове личности в социално-сексуалната йерархия, те са последователи на алфа-мъжа. Известни са с това, че играят на сигурно, избягват конфронтации и рискове и боготворят жените. Обикновено им липсват физическата привлекателност, увереността и чарът на алфите и сигмите. Бета са лоялни и умеят да се подчиняват и изпълняват заповеди. За тях е важно да запазят ранга си в йерархията и са готови да се намесят и да възстановят реда, ако видят, че е нарушен.

СИГМА

Сигма и алфа-мъжете са почти равни в йерархията. Сигмите са също толкова самоуверени, колкото и алфите, но те са по-скоро самотни вълци, които не търсят социално внимание, за да повишат самочувствието си. Те са склонни да бъдат интровертни и не играят по социалните правила на йерархията. Въпреки това те успяват да спечелят играта. Алфата често може да смята сигмата за заплаха, но вторите нямат интерес да заемат позицията на алфа или да станат лидери.

ДЕЛТА

Повечето мъже са склонни да бъдат делта. Те са средностатистически нормални мъже, които работят усилено, за да управляват обществото. Те не са най-привлекателните мъже и затова се борят да привлекат вниманието на жените. Фокусират се най-вече върху привличането на жени, които са по-добри от тях. Ако обаче успеят да имат връзка с жена, която е по-добра от тях, те са склонни да станат несигурни и да поставят партньорката си на пиедестал, тъй като се притесняват, че жената скоро ще загуби интерес и ще ги напусне.

ГАМА

Обикновено те са непривлекателни, озлобени и интроспективни. Това са мъже, които са обсебващи любовници, преследвачи, ревниви бивши гаджета, насилници, нарцисисти, престъпници, борци за социална справедливост или измамници. Гамите често не могат да намерят своето място в йерархията и стоят настрана от алфа-мъжа, бета и дори сигмите.

ОМЕГА

Мъжът омега е полярната противоположност на алфа-мъжа. Те са предимно социални изгнаници, които всички избягват. Тъй като се страхуват да останат сами, омегите са склонни да бъдат много прилепчиви. Те се привързват към всеки, който им обърне внимание. Обикновено обаче са честни и не са измамни като гамите. Повечето хора ги смятат за социални неудачници, тъй като те са предимно нежелани, безпомощни, повредени и понякога страшни.

Вероятно вече сте чували термините „алфа“ и „бета“. Много хора все още ги използват, за да опишат мъжете, които са или успешни с жените (алфа), или НЕ са успешни с жените (бета). Истината обаче е много по-различна и сложна от това. Социално-сексуалната йерархия описва всеки ранг чрез набор от атрибути, разпознаваеми модели на поведение, силни страни, предизвикателства и относителна скала за това колко успешен е всеки от тях на пазара за запознанства.

Но ето кое е най-сложното. Всички мъже искат да кажат едно и също нещо: „Аз съм алфа-мъж. Аз съм победител. Жените ме искат. Аз съм мъж от най-високо ниво. Определено не съм бета-мъж“.

Но може би ще се изненадате да откриете, че социално-сексуалната йерархия навлиза в много по-голяма дълбочина от просто черно-белите обозначения алфа/бета.


Какво представлява мъжката енергия? Кои са шестте типа мъже? Към кой тип спадаш ти и как да разбереш от кой тип са другите? Отговорът на тези и още много въпроси относно мъжката социално-сексуална йерархия ще намериш в книгата „Шестте типа мъже”.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *