Какво е Хюман дизайн и защо е полезен в съвременния свят?

Представете си, че ви бива връчено „ръководство за употреба“ на живота ви, което съдържа насоки как да живеете в пълно съответствие с онова, което сте. В него са описани подробно вашите таланти, умения и потенциал, придружени с план за тяхното развитие и реализиране. С помощта му ще разберете как да взаимодействате със света по най-добрия за вас начин и ще научите къде сте податливи на влиянието и условията на вашата среда. Наръчникът предоставя практически техники за вземане на решения, които могат значително да подобрят живота ви.

Какво е Хюман Дизайн?

Хюман Дизайн е известен и под имената Наука за диференциацията, Нова Астрология или Наука за Аурата. Това е система, която съчетава съвременната наука с древни методи, включително западната Астрология, И Дзин, системата на чакрите и Дървото на живота в Кабала. Въз основа на информацията за раждането ви Хюман Дизайн ви казва с какво вашата енергия е уникална, как работи вашата Аура, как сте създадени да вземате решения/да следвате вашата форма на интуиция, какъв е вашият уникален набор от дарби, каква е целта на живота ви, и много други неща! След като разберете своя тип Хюман Дизайн, вашата диаграма показва проекта за вашия уникален енергиен състав и ви дава наръчник, който ви показва как да използвате правилно енергията си.

Целта на Хюман Дизайн е да ви подкрепи по пътя към личната хармонизация. Когато сме в хармония, усещаме по-малко съпротива в живота си и повече изобилие и лекота. Вместо да плуваме срещу течението, ние се научаваме как да се съобразим с енергийния поток, който може да ни подкрепи по пътя към нашата цел, с по-малко усилия и борба.

Какво отличава Хюман Дизайн от личностните тестове?

Подобно на Хюман Дизайн, тестовете за личностни качества, като „Енеаграма“ и „Майерс – Бригс“ са инструменти, които могат да дадат представа за това с какво се различавате от другите. Въпреки че можем да намерим голям смисъл и подкрепа в системи, като „Енеаграма“ и „Майерс – Бригс“, те са самооценки, докато Хюман Дизайн не е. В системите за личностни типове отговаряте на въпроси за себе си, за да разберете към кой тип спадате, докато Хюман Дизайн се основава на изчисление, базирано на вашата рождена дата, час и място на раждане. Той е подобен на западната Астрология, тъй като се основава на информацията за вашето раждане, но освен астрологията Хюман Дизайн използва и специфични енергийни системи (чакри).

Хюман Дизайн разкрива присъщите ви качества, с които сте се родили и които ще притежавате през целия си живот. Тази разлика между системите за самооценка и Хюман Дизайн е важна, защото от най-ранна възраст се учим и адаптираме да придобиваме качества, които ще ни накарат да бъдем обичани и приемани. Можем лесно да определим кои сме, въз основа на това, което мислим, че трябва да бъдем, вместо на това, което наистина сме, без дори да имаме съзнанието, че го правим. Вашият Хюман Дизайн ви показва с голяма конкретност каква е душата ви по своята същност, а не какви сте били обусловени да бъдете.

Как мога да използвам своя Хюман Дизайн, за да разбера и изпълня целта на живота си?

Хюман Дизайн ви помага да създадете увереност, за да се ориентирате във всички нови обстоятелства, като най-автентичната и съгласувана ваша версия. Пълното разбиране на това кои сте и как функционира енергията ви, ще ви позволи да живеете естествено и с лекота да реализирате целта на живота си. Често мислим, че целта ни е едно нещо, което сме дошли да правим, но всъщност целта ни е енергията, с която сме дошли да бъдем във всички неща, които правим. Когато навлезете по-дълбоко, Хюман Дизайн ще ви покаже много различни аспекти на вашата цел. Удивителното тук е, че дори без да знаете по-дълбоките пластове на вашия Дизайн, можете да започнете естествено да се съобразявате с целта си, като започнете с дадената стратегия и използвате на практика другите прозрения, които Хюман Дизайн може да предложи.


С книгата ,,Хюман дизайн: Открий за какво си създаден и какво се крие в другите хора” ще откриете как да подобрите качеството на живота си по прост, но изключително ефективен начин.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *