Как е възникнала любовта според Библията?

В далечна земя живеели едни мъдреци. Те знаели какво били казали пророците за раждането на Исус.

Когато видели една нова звезда на небето, те знаели, че се е родил нов цар.

Мъдреците отишли в Ерусалим при Ирод, цар на юдеите. Попитали го къде е новият цар.

Ирод им казал да Го потърсят във Витлеем. Когато открият бебето, те трябвало да се върнат и да кажат на Ирод.

Мъдреците отишли във Витлеем и намерили Исус. Те се поклонили пред Него и Му принесли дарове. В един сън им било казано да не се връщат в Ерусалим и да не казват на Ирод къде е бебето. Те не направили това.

Мъдреците казали на Ирод, че Исус щял да бъде цар. Ирод искал само той да бъде цар. Казал на войниците си да избият всички бебета във Витлеем и околностите му.

Един ангел казал на Йосиф да отведе Мария и Исус в Египет, една далечна от Витлеем страна. Ирод нямало да търси Исус в Египет.

Йосиф се подчинил. Той, Мария и Исус били в Египет, когато войниците на Ирод избили всички бебета във Витлеем и околностите му.

След като цар Ирод умрял, един ангел казал на Йосиф да отведе Исус и Мария у дома. Йосиф ги завел в Назарет, където Исус бил на сигурно място.

Исус израснал в град Назарет. Той научил много неща и се изпълвал “с мъдрост; и Божията благодат бе на Него”.

Когато Исус бил на 12 години, Той отишъл в Ерусалим с Йосиф, Мария и група пътуващи за един празник. Те останали там няколко дни.

Когато Йосиф и Мария отпътували за дома, те мислели, че Исус вече е тръгнал към Назарет с приятелите Си. Но Исус бил останал в Ерусалим.

Когато Йосиф и Мария потърсили Исус, те не могли да Го открият. Никой от пътуващите не Го бил виждал. Така Йосиф и Мария се върнали в Ерусалим. Те търсили Исус в продължение на три дни. Били много тъжни.

Най-накрая открили Исус в храма, докато говорел с няколко законоучители. Той отговарял на въпросите им. Законоучителите били изненадани от знанията на Исус.

Мария казала на Исус, че тя и Йосиф се тревожели за Него. Той отговорил, че върши делото на Своя Отец – Божието дело.

Йосиф и Мария не разбрали какво иска да каже.

Исус се върнал у дома, в Назарет, с Йосиф и Мария и им се подчинявал.

Исус научавал все повече и повече за делото на Своя Небесен Отец.

Той пораснал висок и силен.

Хората Го обичали. Той правел това, което Бог искал от Него да прави.

Бог Го обичал.

Така започнало всичко – с любов. Всичко в живота започва така. Любов към ближните и околните. Любов към животните и природата. Всяко велико дело започва с любов.


В “Малката бяла книга с 167 молитви, утвърждения и медитации” ще намериш още утвърждения, молитви, медитации и истории, които ще те накарат да се обърнеш навътре и да откриеш своята истинска сила.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *