Елвис Пресли и мистериозната му смърт

1.Обща информация за Елвис Пресли

Елвис Пресли беше един от най-известните и харизматични артисти в света. Когато почина сутринта на 16 август 1977 г. в дома си в Грейсланд, в Мемфис, Тенеси, това беше голям шок за всичките му фенове. И до ден днешен няколко души, които все още отказват да приемат смъртта му, вместо това вярват на алтернативната градска легенда, че той е фалшифицирал собствената си смърт. Няколко други хора обаче се чудят дали това е инцидент или самоубийство.

2.Предположенията около смъртта му

Доведеният му брат Дейвид Стенли е сигурен, че Елвис се е самоубил. Около момента на смъртта си Елвис е бил на строг ежедневен режим. Три пъти на ден той приемаше почти ду- зина различни лекарства и болкоуспокояващи, включително Demerol и Seconal, за да помогне при физическите си неразположения. “Наркотиците” са били давани от членове на обкръжението му. Употребата му на “наркотици” започва през 1958 г., след като е призован в армията и изпратен в чужбина. Докато беше на фронта, той започна да приема “наркотици”, за да не се ободрява. След като беше изписан, той участва в няколко филма. Искаше да стане звезда във филмовата индустрия, но ръководството му не му позволи, защото не вярваха, че ще спечели достатъчно пари.

Депресиран от липсата на роли, той се оттегли в имението си Грейсланд. Там се обгради с платени приятели, наречени “Мемфис мафията”. Когато не беше на турне, той се беше изолирал от външния свят. Неговите афери, отсъствия и употреба на “наркотици” доведоха до края на шестгодишния му брак с Присила.

Той се ядоса и депресира още повече след развода.

До средата на 70-те години на миналия век, вътрешни хора твърдят, че зависимостта на Елвис към “наркотиците” е толкова силна, че се нуждае от денонощни грижи и надзор. Дейвид и група мъже, известни като “доживотните”, се грижели за него и удовлетворявали всяка негова нужда. Те бяха с него през цялото време, носеха му храна, събуждаха го и му доставяха лекарства. Той е получавал своите лекарства в три отделни дози, известни като “атаки”. Всяка атака съдържаше няколко вида “наркотици” под формата на хапчета или спринцовки. Сред тях бяха Valium, Nembutal, Demerol, Quaalude и Seconal. Първата атака обикновено се извършва между 2 сутринта и 3 сутринта. След като поеме атаката, той изяждаше няколко чийзбургера и пържени картофи. Доживотните му трябваше да го наблюдават, докато се храни, защото понякога ставаше мързелив и заспиваше с храна в устата.

След като спеше няколко часа, Елвис се събуждаше за втора атака. След няколко часа той щеше да получи трета атака. Количеството на “наркотиците” изглеждаше твърде голямо за обикновен човек. Ред Уест, негов приятел и бодигард, му каза, че не е нужно да приема толкова много лекарства. Елвис обаче твърди, че има нужда от тях. Ред почувства, че не може да направи нищо. Дейвид също се опита да му помогне, но не успя.

Депресията на Елвис се влоши през седмиците преди смъртта му. Въпреки че е направил милиони долари в миналото, парите му са изчезнали. Мениджърът му беше резервирал друго турне, от което се страхуваше. Той беше с видимо наднормено тегло, в лошо здраве и според съобщенията беше импотентен. Той също беше отчаян от предстоящата книга, написана от бивши членове на неговия антураж. Книгата подробно описва страната на Елвис, за която феновете му не знаеха нищо.

Дейвид каза, че е ясно, че е депресиран и не иска да ходи повече на турнета. Последния път, когато Дейвид го видя, Елвис се сбогува с него и плачеше. Той каза, че никога повече няма да го види и следващия път, когато го види, ще бъде на “високо”.

Точната последователност на събитията в деня на смъртта му е несигурна. Имаше обаче няколко разлики от обичайната му рутина. Първо, той пренебрегна вечерния си час. След това той не използва своя Demerol. Последният човек, който го е видял жив, е неговата приятелка. В 9:30 сутринта той стана от леглото и отиде в банята да чете. Тялото му е намерено в банята няколко часа по-късно. Парамедиците вече бяха там, когато Дейвид пристигна. Беше сигурен, че Елвис се е самоубил. Той откри, че Елвис е поел и трите си атаки наведнъж. Той вярва, че Елвис е направил това, за да сложи край на живота си.

3.Резултати от аутопсията му

Официалната аутопсия установи, че Елвис е починал от неравномерен пулс поради тежко сърдечно-съдово заболяване. Клиничният токсиколог д-р Кевин Меригиан заяви, че няма доказателства, че е починал от свръхдоза лекарства. Дейвид обаче е сигурен, че “дрогата” е причината за смъртта на Елвис.

Баща му Върнън направи частна аутопсия на Елвис. Резултатите няма да бъдат публикувани до 2027 г. Неговите фенове и други хора все още се чудят дали смъртта му е просто злополука или самоубийство.


  • Мистериозни отлвичания
  • Убийства на известни личности
  • Тайни общества
  • Скрити места
  • Коварни заговори
  • Големият рестарт
  • Кой ни управлява
  • Зловещи експерименти

Доближи се до истината, която крият от нормалните хора.

В книгата ,,33 световни мистерии” ще научиш за мистериозни убийства, открития и коварни планове, които са променили част от хода на света.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *