9 характерни черти на алфа-мъжа

Вие сте тип алфа, ако сте:

Наясно със статуса си: Алфа-мъжете са тези, около които другите мъже искат да бъдат. Те са привлечени от групови дейности и са наясно с естествената йерархия, която съществува в социалните групи. Те също така осъзнават собственото си място в тези  йерархии. Умеете ли да разпознавате лидера, когато влезете в социална среда? Лесно ли забелязвате „бета“ и „делта“? Ако е така, тогава може би притежавате тази жизненоважна черта на алфа-мъжа.

Добре изглеждащи: Не всички алфи се раждат с добър външен вид на супермодели. Но всички алфи разбират, че привлекателността е от значение. Някои алфи са родени красиви, а други трябва да се адаптират и да се научат как да повишават нивото на своята привлекателност. Привлекателните хора са склонни да бъдат по-успешни в отношенията с другите хора и алфа-мъжете знаят това. Ето защо грижата за външния им вид е от съществено значение за тях. Удивително е колко повече успехи можете да постигнете в живота, когато започнете да отделяте време и усилия, за да подобрите своя външен вид.

Лидер в своето обкръжение: Алфата, за разлика от бетата, не се задоволява да бъде вторият човек. Те са най-добрите. Те се стремят да бъдат най-трудолюбивите, най-умните мъже в стаята по всяко време. И ако не са, можете да сте сигурни, че вече са формулирали план как да станат и да изместят първия от мястото му.

С високо ниво на самоувереност: Алфа-мъжете са едни от най-уверените мъже, които някога сте срещали. Всъщност някои биха казали, че те имат прекалена самоувереност. И до известна степен е вярно. Това отчасти прави алфа-мъжа толкова силен лидер. Той не се страхува от собствения си провал. Той разбира, че е човекът, който е най-способен да успее. Впуска се с главата напред в непознатата територия с увереност в себе си, която повечето мъже не могат да разберат. Алфа-мъжете са наясно с факта, че не могат да бъдат ефективни лидери, ако се страхуват, че не са достатъчно добри.

Екстроверт: Алфа-мъжкарите са силно ориентирани към социалното функциониране на своите йерархии. Но те не просто умеят да четат хората. Това е тяхната стихия. Това, че са силно екстровертни, им дава възможност да се възползват от този талант в максимална степен. Някои алфа-мъжкари започват своя път като интроверти. Така те се научават да се адаптират към своите интровертни недостатъци. Например някои алфа-мъже, които се борят с интровертността, се научават да стават амбиверти. Амбивертите са личности, които балансирано съвместяват черти както от интровертите, така и от екстровертите. Те могат да общуват с много по-широк кръг от хора, както и да запазват мълчание и обраност, без да бъдат определяни като тихи и мълчаливи. Характерът на амбивертите е изключително пъстър, което им позволява да лавират перфектно между общителността и уединението.

Визионер: Мъжете алфа са изключително прозорливи. Разбира се, те искат власт, статут, пари и красиви жени, но повече от всичко биват движени от тяхната цел и визия в живота. Това е една от причините те да са толкова успешни. Стив Джобс е фантастичен пример за това. Неговата очевидна страст към „Епъл“ се проявяваше на 1000% в живота му. Повече от справедливо е да се каже, че неговите мощни лидерски способности и отдаденост на собствената му визия бяха движещите сили, които превърнаха „Епъл“ в мощната мегакорпорация, която е днес.

Обграден от красиви жени: Алфите винаги действат от позицията на сексуално изобилие. Те са склонни да избират най-привлекателните жени в йерархията. Те са мъжете, с които жените искат да бъдат – а жените, които не са избрани от тях, в крайна сметка се задоволяват с мъже, които са по-ниско в йерархията. Не е необичайно да видите алфа-мъже да се срещат с няколко жени едновременно. Също така не е необичайно да видите, че те преминават от една жена към друга с доста бърза скорост. Алфа-мъжете обикновено се установяват едва след като са сигурни, че „годините на свободен живот“ са изтекли.

Способен да се справите с конфликт: Мъжете алфа никога не избягват конфликти. Те страстно държат на статута си и мястото им в йерархията е от голямо значение за тях. Като такива те предпочитат да участват в конфликти, отколкото да позволят деликатната рамка на йерархията (и тяхната позиция в нея) да бъде застрашена от някой друг. Алфа-мъжете умеят да показват несъгласието си по начин, който не предизвиква конфликт. Те са „опасни мъже“, които се научават да смекчават агресията си с мъдрост, търпение и разбиране. При това алфа-мъжете се стремят да бъдат и разумни. Всъщност те са склонни по-скоро да прощават и да проявяват разбиране, ако обидената страна доброволно и разбираемо се подчини и се върне в строя.

Наясно с езика на тялото и как да го използват: Езикът на тялото има значение и алфа-мъжете интуитивно разбират това. Това е нещо като вродено шесто чувство при тях. Ето защо повечето алфа-мъже, които срещате, са много добри в това да стоят изправени, да свиват рамене, да ви гледат в очите и да се ръкостискат силно.


Какво представлява мъжката енергия? Кои са шестте типа мъже? Към кой тип спадаш ти и как да разбереш от кой тип са другите? Отговорът на тези и още много въпроси относно мъжката социално-сексуална йерархия ще намериш в книгата „Шестте типа мъже”.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *