5 характерни черти на омега-мъжа

Кой е омега-мъжът?

Мъжът омега е отхвърленият в социално-сексуалната йерархия. Той е социално неумел, той е най-малко популярният архетип сред жените и заема най-ниския ранг в йерархията на социалното господство. Понякога дори е отхвърлен от йерархията изцяло.

Мъжът омега е вероятно най-интелигентният тип личност, като Шерлок Холмс е един от най-ярките примери. Едва ли има човек, който да не е бил очарован от детективските му умения. Английският актьор Бенедикт Къмбърбач бе избран да изобрази легендарния детектив на екрана и се справи феноменално с тази задача. Д-р Джон Уотсън, който е изигран от Мартин Фрийман, е друг чудесен пример за омега-мъж.

Къде е мястото на омега-мъжа в социално-сексуалната йерархия?

Омегите живеят на самото дъно на социално-сексуалната йерархия, обикновено в самота, тъга и депресия. Понякога това ги тласка по още по-мрачен път. Омегите могат да се идентифицират като нежелани от обществото и напълно да се оттеглят от йерархията поради гняв, разочарование и поражение.

Те се поддават на това, което според тях е неизбежната гибел на мъжете, които не са родени със сексапил на филмова звезда или сребърна лъжица в устата – фалшивото им убеждение е, че за тях няма надежда в този живот, че поражението е единствената възможност и че опитите да просперират и да променят съдбата си, ще завършат само с разочарование и провал.

Омега ли сте? 5 черти на омега-мъжа

Вие сте тип омега, ако сте:

• Небрежен: Мъжете омега не са склонни да изглеждат добре. Има многобройни предимства на това да бъдеш привлекателен. И не по своя вина омегите обикновено са натоварени с трудната задача да се опитват да успеят в живота с тип външен вид под средния. Това обаче не означава, че всички омеги са неугледни или че нямат никаква надежда някога да бъдат възприемани като привлекателни. Всички ние можем да подобрим външния си вид, ако се заемем с тази задача и работим върху нея.

• Затруднен в социалната среда: Оказва се, че социалната неумелост може да е проблем, с който някои омеги се раждат. През повечето време ние не реагираме на действителните думи на хората, а на намеренията, които стоят зад тях. Това е рефлекс, който е заложен в мозъка ни.

Ето защо хората с недостатъчно развита префронтална кора обикновено много по-трудно разбират какво мислят другите хора. С други думи, социалната неумелост може да е нещо, с което се раждаме. И това може да обясни защо някои омега-мъже толкова трудно разбират социалните сигнали и взаимодействат с другите по начин, който им се струва „естествен“. Но още веднъж, това е нещо, върху което омегите могат да работят и да подобрят в живота си. Ако сте социално неловки, можете да го поправите.

• Непопулярен: Ако се борите с това да бъдете харесван, има голяма вероятност да сте обули поне веднъж метафоричните обувки на мъжа омега. Мъжете омега често биват отхвърляни, пренебрегвани и изоставяни. Хората или не ги забелязват, или буквално желаят те да изчезнат заради това колко неловко се държат. Да, това боли. Но може и да се поправи. Популярността е друго умение, което омегите могат да усвоят.

• Незапознат със социалната йерархия: Мъжете омега трудно разбират социалната йерархия и нейното функциониране. Те са объркани защо постоянно са в дъното на класацията и не могат да разберат защо са толкова недолюбвани. Това само допринася за тяхното разочарование, което е логично. Как можете да решите даден проблем, когато не го разбирате? За щастие, омегите могат да го направят. Изучаването на йерархичното съзнание е възможно и полезно за мъжете, които искат да се усъвършенстват.

• Неспособен да разбирате жените: Мъжете омега имат най-малък успех с жените. Някои от тях са толкова разочаровани, депресирани и уморени, че просто спират да се опитват. Но още по-надълбоко от разочарованието им от отхвърлянето се крие фактът, че омега-мъжете просто не разбират как работи женският мозък. Това затруднява идентифицирането и отстраняването на проблемите им, свързани с нежния пол.

Има ли предимства на това да сте омега-мъж?

Основното предимство на това да бъдеш омега, се описва най-добре в този цитат на американския режисьор Дейвид Линч: „Толкова е освобождаващо, красиво е, в известен смисъл, да се провалиш, защото няма накъде да вървиш освен нагоре“.

Не е забавно да си човек в дъното на йерархията. Но хубавото на това да си на дъното е, че си в идеална позиция да започнеш да вървиш нагоре.


С книгата ,,6-те типа мъже” ще научите за тайния код на мъжката енергия, какъв тип сте вие, както и тези, около вас, и още много интересни неща по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *