3 етерични бленда за добри намерения по време на Йога практика

Йога е начин на живот. Хората по цял свят практикуват йога, за да подобрят живота си, за да бъдат по-осъзнати, по-здрави, по-извисени, по-силни… Тъй като йога има много направления, всеки може да избере какво точно да практикува и къде да постави фокуса. Например може да изберем да работим върху придобиване на физическа устойчивост и сила; да станем по-пластични и гъвкави; да упражняваме дихателни практики; да медитираме; да практикуваме осъзнатост; да работим с предварително избрано намерение и т.н. 

При поставяне на предварително определено намерение

Много често при практикуване на йога ние си избираме и поставяме конкретно намерение, с което да работим. Тук ще представим три бленда за различни, често срещани намерения, с които можете да работите.

Бленд за почистване на пространството, предназначен за спрей

Съставки: 

          • 15 капки етерично масло от лимон 

          • 10 капки етерично масло от хвойна 

          • 5 капки етерично масло от градински чай (Dalmation Sage) 

          • хидролат от портокалов цвят от 100 мл. 

Инструкции: 

Смесете етеричните масла в хидролата от портокалов цвят и напръскайте в помещението, в което ще практикувате, преди да започнете. Така ще почистите пространството и ще може да приложите по-добре практиката за прочистване. 

Бленд за емоционално освобождаване

Този бленд за масаж е предназначен за освобождаване на натрупаните емоции по време на Ин практика. 

Съставки: 

          • 3 капки етерично масло от роза 

          • 2 капки етерично масло от бергамот 

          • 1 капка етерично масло от иланг-иланг 

          • 15 мл. масло от гроздови семки 

Инструкции: 

Смесете етеричните масла от роза, бергамот и иланг-иланг в маслото от гроздови семки. Преди да започнете практиката, намажете областта на сърцето и гръдния кош, като дишате дълбоко.

Бленд за благодарност и надежда

Практикуването на благодарност е изключително ценно. Истината е, че не можем да се чувстваме едновременно благодарни и ядосани. Така ние, избирайки да сме благодарни, много бързо можем да сменим фокуса и да изберем вибрацията, която работи за нас. 

За да култивирате чувството на благодарност, използвайте този бленд за дифузер по време на практиката. 

Съставки: 

          • 3 капки етерично масло от грейпфрут 

          • 3 капки етерично масло от кипарис 

          • 3 капки етерично масло от маточина 

Има много различни блендове за ароматерапия, с които можете да подкрепите своята йога практика. Ако се чудите кое етерично масло да изберете, е добре да се доверите на носа си. Нашите тела винаги знаят от какво се нуждаем, така ние сме привлечени от маслата, които ще ни помогнат във всеки един момент. За да персонализирате своята йога практика, най-добрият начин е да изберете 3 масла, които ви привличат точно преди да започнете. Може да си създадете малък ритуал за избор на етерични масла като част от своята практика. Това е красив процес, така че отделете време и му се насладете. 


Книгата “Ароматерапия – 100+ рецепти и комбинации с етерични масла” ще те запознае с ползите от етеричните масла и ще те навигира как да ги използваш и прилагаш за различни неразположения като предменструален синдром, умора, стрес, главоболие и още.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *