20 ползи от практикуването на йога за лице

Всеки вид мускулно движение, базирано на упражнения, е подходящо за конкретна част от тялото ви. По същия начин йогата за лице е доказана като много полезна за мускулите и кожата на лицето. Тези уникални набори от упражнения са просто движения на мускулите и масаж, които помагат за подобряване на общото състояние на лицето ви. Разбира се, важно е също така да се храните с чиста и пълноценна храна, да се наспивате добре, да пиете много вода и да сведете до минимум стреса в ежедневието си, за да се радвате на здраве и добър външен вид. Но йогата за лице действа като допълнителна подкрепа за подобряване на състоянието на лицето ви и по този начин на цялостния ви външен вид. Редовното практикуване на йога за лице: 

Може да облекчи напрежението

Често когато сме стресирани, изпитваме напрежение в много части на тялото си, включително лицето. Да се научите да отпускате мускулите на лицето си с йога за лице – може да ви помогне да се научите да регулирате своите реакции при стрес и тревожност, които се появяват, докато изпълнявате ежедневните си задачи.

Действа като естествен лифтинг на лицето

Някои привърженици на йога за лице твърдят, че редовното ѝ практикуване може да подобри цялостния вид на кожата на лицето. Може да помогне за укрепване на мускулите, които са склонни да се отпускат с времето, а хората, които практикуват редовно йога за лице, съобщават, че изглеждат и се чувстват по-млади. 

Насърчава лимфния дренаж

Имате ли подпухване на лицето, с което се чудите как да се справите? Това може да е знак, че се нуждаете от лимфен дренаж, а йогата за лице може да е отговорът. Освен че намалява подпухналостта, този вид дренаж може да подобри кръвообращението на лицето, което от своя страна подобрява тена. 

Спестява ви средства

Йогата за лице е най-добрата алтернатива на други сложни и скъпи процедури като козметика, продукти за грижа за кожата и козметична и пластична хирургия. Тези процедури може да не работят еднакво за всички и могат да имат сериозни странични ефекти. Йога за лице, от друга страна, е естествена процедура за движение и масаж на мускулите на лицето. 

Чувствате се по-щастливи

Чрез упражняване на мускулите за усмивка мозъкът ви освобождава малки молекули, наречени невропептиди, за да ви помогне да се преборите със стреса. Други невротрансмитери като допамин, серотонин и ендорфини също влизат в действие. Ендорфините действат като леко болкоуспокояващо, а серотонинът е антидепресант. 

И още!

·        Подобрява кръвообращението. 

·        Премахва токсините. 

·        Намалява възпалението по кожата. 

·        Укрепва лицевите мускули и езика. 

·        Може да помогне за предотвратяване на мигрена и главоболие. 

·        Освобождава напрежението в челюстта, врата и рамото. 

·        Мобилизира и подрежда челюстните стави. 

·        Може да предотврати скърцането със зъби. 

·        Освобождава стреса чрез съзнателно дишане и премахване на напрежението в лицевите мускули. 

·        Може да намали високото кръвно налягане чрез успокояване на нервната система. 

·        Координира лицевите мускули и подобрява артикулацията и речта. 

·        Укрепва гласните струни. 

·        Предотвратява увисването на клепачите и следователно запазва пълния спектър на зрителното поле. 

·        Укрепва мускулите на врата, раменете и гръбначния стълб. 

·        Чрез йога за лице можете да възстановите симетрията на лицето си. 

·        Упражняването на мускулите на лицето и особено на челюстните мускули може да предотврати свиването на челюстта, помагайки за поддържане на нейната здрава форма. 

·        Когато упражнявате лицевите си мускули, забавяте процеса на стареене, при който ъглите на веждите, носа и устните увисват надолу и ни придават уморен, тъжен вид. С йога за лице ще изглеждате млади и щастливи. 

·        Практикуването на йога за лице подобрява позицията на езика, което ви позволява да дишате по-добре. Правилното дишане е ключът към доброто здраве. 

·        Йога за лице може да реши дългосрочни проблеми с врата. 

·        Някои упражнения от йога за лице, свързани с областта на очите, могат да подобрят зрението. 

·        Повишава увереността ви. 

·        Йога за лице е страхотен начин да се справите с парализа на Бел за възстановяване на мускулната функция и координация, както и за симетрично лице. 

·        Чрез освобождаване на напрежението в мускулите на скалпа и увеличаване на кръвообращението може да стимулира растежа на  косата. 

·        Научавате се да изолирате мускулите, което ви позволява да подобрите изражението на своето лице и невербалната комуникация.

Ако се насладите дори на едно или две от тези предимства, вероятно ще почувствате забележим прилив на спокойствие и увереност. И именно за това си струва да опитате йога за лице.


В книгата “Наръчник по йога за лице: 30 практики за блестяща и здрава кожа” ще ви запознаем с този уникален по рода си метод! Йогата за лице е може би най-добрата естествена алтернатива на скъпата козметика за лице, рутинната грижа за кожата или пластичните операции.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *